Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam


Senior Jóga és Meditáció

Senior Jóga és Meditáció

Senior Jóga és Meditáció

 

Szakiskolai tanárként vonultam nyugállományba, majd az általam már 20 éve gyakorolt jógás ismereteimet Budapesten, a "Sarasvati Alapítvány és Mozgásstúdió" ban megszerzett "Senior Jóga oktató" képesítéssel fejlesztettem tovább. Egészségfejlesztő mentálhigiénikusként és sok-sok önismereti / személyiségfejlesztő csoport-tréning vezetőjeként úgy gondolom, hogy a több ezer éves jóga gyakorlataival is segítségére lehetek a hozzám fordulóknak.

A jóga bármely életkorban, minden előképzettség, vagy sportos-mozgásos múlt nélkül – kellő óvatosság és odafigyelés mellett – elkezdhető! Testi-lelki egészségjavító hatásait ma már tudományos kutatások ezrei bizonyítják: Az ászanák (testtartások) gyakorlása fokozza a gerincoszlop rugalmasságát, hajlékonyabbá teszi az ízületeket, lazítja és erősíti az izmokat, fokozza a vérellátásukat, serkenti és összehangolja a szervek, köztük a belső elválasztású mirigyek működését, serkenti a nyirokkeringést és az anyagcserét, erősíti az immunrendszert, szabályozza és stabilizálja a keringési rendszert és a vérnyomást, nyugtatja és erősíti az idegrendszert, tisztítja és frissíti a bőrt. A légzőgyakorlatok segítik megőrizni a szervezet egészségét, javítják az oxigénfelvételt, erősítik a tüdőt és a szívet, normalizálják a vérnyomást, összehangolják és stabilizálják az idegrendszert, elősegítik a gyógyulási folyamatokat és a terápiákat, erősítik a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet. A meditáció csökkenti a stresszt, az idegességet, segít levezetni a feszültséget, megnyugtatja a gondolatokat és az érzelmeket, belső egyensúlyt teremt.

 

Szeretettel várok mindenkit a senior korosztályból, aki nyitottan és érdeklődéssel keres fel a LOBA Sport Mohács, Szerb utca 2. alatti létesítményében.

 

Hétfő 10:00-11:30

Csütörtök 16:00-17:30

Elérhetőség: Bense János 

 

Galériák
Blog menü
A Loba Sport Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Loba Sport Csapata